Регистрация

Лесни бонбони с ядки и какао

Автор:
alexander
|
Дата:
28 May
|
Видяна:
1008
Оцени рецептата

Необходими продукти:

200 г орехи (може кашу, бадеми или лешници)

1 с.л. какао на прах - неподсладено

3 с.л. кафява захар

1 с.л. кокосови стърготини

1 с.л. царевично брашно или нишесте

1 с.л. сусамов тахан или фъстъчено масло

ванилова есенция, 1/2 ампула ванилия или 1 пакет ванилова захар

40 г масло

 

Начин на приготвяне:

В купата на чопъра сложете ядките, захарта, какаото, кокосовите стърготини и царевичното брашно. Смелете на прах.

Разтопете маслото на водна баня. Прехвърлете пасираните сухи съставки в купа, залейте с маслото, добавете ванилията и тахана (или фъстъченото масло). Разбъркайте много добре. Трябва да се получи гъста смес. Приберете в хладилника за 1 час.

Извадете от хладилника след като "тестото" се е стегнало и с мокри ръце оформяйте бонбони като гребвате от сместа и въртите между дланите си.

Редете в хартиени формички за бонбони или в поднос. Дръжте в хладиник до момента на поднасянето.

Забележка: Ако тестото стане прекалено гъсто, добавете още разтопено масло или 1-2 с.л. вода.








Виж още от категория "Бонбони"

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта