Регистрация

Лятна тайландска вечеря

Автор:
ivanka
|
Дата:
06 Mar
|
Видяна:
910
Оцени рецептата

225 г тайландски оризови спагети

2 с.л. рибен сос

3 с.л. сок от лайм

2 с.л. захар

1 с.л. кетчуп

1/2 ч.л. едросмлян червен пипер

1/4 ч зехтин

1 с.л. чесън, нарязан

8 средно големи скариди, обелени и почистени

225 г пилешки гърди, нарязани на кубчета

2 яйца, разбити

2 ч соеви кълнове

3 стръка зелен лук, нарязан

2 с.л. препечени фъстъци

За гарниране:

стръкчета кориандър

1 лайм, нарязан на 8 парчета

1/2 ч соеви кълнове

Пресни чили чушлета (по желание)

 

Накиснете спагетите в топла вода за 20 минути, отцедете и заделете. Смесете рибения сос, лимоновия сок, захарта, кетчупа и едросмления червен пипер. Заделете. Загрейте голям тиган или уок на силен огън и добавете олиото. Прибавете чесъна, гответе 10 секунди, след това добавете скаридите и пилешкото. Гответе, като разбърквате, до готовност на продуктите, около 3 - 4 минути. Добавете яйцата и разбъркайте. Добавете спагетите. Разбъркайте, за да комбинирате всички съставки. Налейте заделения сос. Гответе, като се разбърква непрекъснато, докато спагетите уврат. Добавете соевите кълнове, зеления лук и фъстъците и се запържва за още една минута. Опитайте на вкус и добавете още подправки, лимон или чили, ако е необходимо. Сервира се гарнирано с кориандър, резени лайм, соеви кълнове и чили чушлета. 





Виж още от категория "Регионална кухня"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта