Лятна тайландска вечеря
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
225 г тайландски оризови спагети
2 с.л. рибен сос
3 с.л. сок от лайм
2 с.л. захар
1 с.л. кетчуп
1/2 ч.л. едросмлян червен пипер
1/4 ч зехтин
1 с.л. чесън, нарязан
8 средно големи скариди, обелени и почистени
225 г пилешки гърди, нарязани на кубчета
2 яйца, разбити
2 ч соеви кълнове
3 стръка зелен лук, нарязан
2 с.л. препечени фъстъци
За гарниране:
стръкчета кориандър
1 лайм, нарязан на 8 парчета
1/2 ч соеви кълнове
Пресни чили чушлета (по желание)
Накиснете спагетите в топла вода за 20 минути, отцедете и заделете. Смесете рибения сос, лимоновия сок, захарта, кетчупа и едросмления червен пипер. Заделете. Загрейте голям тиган или уок на силен огън и добавете олиото. Прибавете чесъна, гответе 10 секунди, след това добавете скаридите и пилешкото. Гответе, като разбърквате, до готовност на продуктите, около 3 - 4 минути. Добавете яйцата и разбъркайте. Добавете спагетите. Разбъркайте, за да комбинирате всички съставки. Налейте заделения сос. Гответе, като се разбърква непрекъснато, докато спагетите уврат. Добавете соевите кълнове, зеления лук и фъстъците и се запържва за още една минута. Опитайте на вкус и добавете още подправки, лимон или чили, ако е необходимо. Сервира се гарнирано с кориандър, резени лайм, соеви кълнове и чили чушлета.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ