Регистрация

Вечеря по китайски

Автор:
Надежда
|
Дата:
20 Nov
|
Видяна:
803
Оцени рецептата

450 г телешко филе

450 г пилешки гърди

450 г филе риба

450 г средно големи скариди

450 г китайско зеле

225 г гъби

Лимонов сок

90 г гъби еноки

340 г зелен фасул

2 връзки зелен лук

2 връзки спанак, нарязан

225 г консерва водни кестени; отцедени и нарязани на филийки

225 г консерва бамбукови кълнове; отцедени и нарязани на филийки

400 мл пилешки бульон

Сладко-кисел сос

Соев сос

Горчица

115 г сварени китайски спагети

Кориандър или див лук, нарязани - (по желание)

 

Поставете говеждото месо, пилешкото и рибата във фризера и охладете докато станат твърди на пипане, но не замразени. Нарежете телешкото и пилешкото на тънки филийки с около 5 см дължина. Нарежете рибата на малки кубчета. Обелете и почистете скаридите. Нарежете зелето на хапки. Почистете гъбите. Нарежете гъбите на филийки и ги поръсете с лимонов сок. Отрежете и изхвърлете кореновата част на гъбите еноки и отделете снопчетата колкото е възможно повече. Измийте и подрежете краищата на зеления фасул. Почистете и срежете наполовина зеления лук. Нарежете на парчета с дължина от по 5 см. Почистете спанака и отстранете твърдите стебла. При поднасяне, подредете говеждото месо, пилешкото, рибата, скаридите, зелето, гъбите, гъбите еноки, зеления фасул, зеления лук, спанака, водните кестени и бамбука на отделни редове в големи чинии за сервиране. Оставете бульона да заври. Изсипете го в подгряващ уред за фондю. Поднася се с вилици за фондю, с които подредените в чинията ястия се потапят в горещия бульон. Когато се сварят (това ще отнеме само няколко секунди), се потапят в сладко-кисел сос, соев сос или горчица по желание, и се ядат със спагети и кориандър, по желание.





Виж още от категория "Регионална кухня"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта