Регистрация

Заешка (или пилешка) джамбалая

Автор:
надежда
|
Дата:
28 Aug
|
Видяна:
1217
Оцени рецептата

Подправки:

2 цели дафинови листа

1 ч.л. сол

1 ч.л. бял пипер

1 ч.л. чесън на прах

1/2 ч.л. смлян червен пипер

1/4 ч.л. черен пипер

1/4 ч.л. смлян червено сандалово дърво (по желание)

Основни съставки: 1 (около 1,3 кг) заек или пиле

4 с.л. маргарин

1 1/2 ч фино нарязан лук

1 1/2 ч фино нарязана целина

1 1/2 ч фино нарязани зелени чушки

1/2 ч.л. сос табаско

1 2/3 ч нарязана пушена шунка

3/4 ч доматен сос

2 ч ориз

3 ч бульон от заек или пиле

 

Обезкостете и нарежете месото. С костите и остатъците (без черния дроб), сварете бульон. Оставете месото в хладилника до готовност за употреба. Смесете подправките в малка купа и оставете настрана. Разтопете маргарина в тенджерка. Добавете по 3/4 чаша лук, целина и чушки, след което се прибавете микса от подправки, соса табаско и шунката. Гответе на силен огън, докато лукът стане тъмно кафяв, около 20 минути, като се разбърква непрекъснато. Добавете останалите 3/4 чаша лук, целина и чушки. Гответе за около 5 минути, като разбърквате често. Добавете доматения сос и оставете да къкри около 5 минути, като се разбърква непрекъснато. Добавете заешкото и гответе на силен огън за 15 минути, като се разбърква от време на време. Добавете ориза и разбъркайте. Намалете огъня и оставете да къкри в продължение на 12 минути. Добавете бульона. Оставете сместа да заври, намалете огъня и оставете да къкри покрито на много слаб огън, докато оризът поомекне, но е все още хрупкав, около 15 минути. При поднасяне, сипете от ориза в мерителна чаша. Поставете по 2 чаши ориз в чиния за сервиране като основно ястие или 1 чаша като предястие.





Виж още от категория "Ориз"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта