Регистрация

Печено месо

Автор:
Milikin
|
Дата:
05 Apr
|
Видяна:
1534
Оцени рецептата

За 8 до 10 порции:

2 агнешки джолана, телешки гърди или агнешки гърди (или комбинация)

1,3 кг свинско филе

2 с.л. сол

19 люти чушки

18 зърна черен пипер

4 цели зърна карамфил

1/4 ч.л. риган

1/4 ч.л. семена кимион

1/4 чаша оцет

2 ч.л. сол

6 скилидки чесън, обелени

1/2 малка глава лук

 

Месото трябва да е общо около 3 килограма. Нацепете го на няколко места до костта и натрийте хубаво със сол. Междувременно пригответе чили пастата, като препечете лютите чушки леко, като обръщате от време на време, за да не изгорят. Почистете от семената и ципите. Сложете лютите чушки да се накисват в топла вода за около 20 минути, след което ги прехвърлете с решетъчна лъжица в каната на блендера, добавете останалите съставки и пасирайте до гладък сос. Покрийте месото с дебел слой паста и го оставете да се маринова за около 18 часа.

 

В деня на сервиране:

1 1/2 чаши вода

Маринованото месо

Брашно, разтворено във вода

900 г домати, печени

1 глава лук, нарязан ситно

1/2 ч.л. риган

 

Загрейте фурната до 180 градуса. Сложете водата на дъното на голям гювеч или тенджера с плътно затварящ се капак и сложете месото върху решетка, така че да остане над водата. Запечатайте капака с паста от брашното и водата гответе за около 3 1/2 до 4 часа, като за това време месото трябва да почти да пада от костите. Прецедете соковете от дъното на съда, охладете и отстранете мазнините. Трябва да има около 2 чаши останали сокове. Ако не, долейте с вода. Смесете доматите на гладък сос. Поставете соса и обезмаслените сокове от месото в тенджера и оставете да заври. Сервирайте порция от смесените меса в дълбока купа. Полейте с 1/2 чаша сос и поръсете с нарязания ситно лук и риган. Поднесете с питки.





Виж още от категория "Основни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта