Регистрация

Розова леща по индийски

Автор:
Боряна Нейкова
|
Дата:
29 Oct
|
Видяна:
1510
Оцени рецептата

2 ч розова леща

1 1/2 л вода

сол

1 ч.л. куркума

1 ч.л. тамаринд паста

1/4 ч зехтин

1 ч.л. кимион, семена

1 голяма глава лук, нарязан

6 скилидки чесън, счукан

1 малко парче корен джинджифил, нарязан, около 2-3 см

1/2 ч.л. сухо червено чили чушле, натрошено

 

Измийте лещата и се вари във вода със солта, куркумата и тамаринда на умерен огън за 20 минути. Сгорещете олио в тенджера. Добавете семената кимион и се запържва за минута. Добавете лука, чесъна и джинджифила и се запържва, докато лукът се зачерви и омекне. Добавете чилито и се разбърква в продължение на 30 секунди. Махнете от котлона и се изсипва върху лещата, разбърква се добре и се оставя отново да заври. Поднесете с ориз.





Виж още от категория "Регионална кухня"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта