Розова леща по индийски
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 ч розова леща
1 1/2 л вода
сол
1 ч.л. куркума
1 ч.л. тамаринд паста
1/4 ч зехтин
1 ч.л. кимион, семена
1 голяма глава лук, нарязан
6 скилидки чесън, счукан
1 малко парче корен джинджифил, нарязан, около 2-3 см
1/2 ч.л. сухо червено чили чушле, натрошено
Измийте лещата и се вари във вода със солта, куркумата и тамаринда на умерен огън за 20 минути. Сгорещете олио в тенджера. Добавете семената кимион и се запържва за минута. Добавете лука, чесъна и джинджифила и се запържва, докато лукът се зачерви и омекне. Добавете чилито и се разбърква в продължение на 30 секунди. Махнете от котлона и се изсипва върху лещата, разбърква се добре и се оставя отново да заври. Поднесете с ориз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ