Регистрация

Печени яйца върху основа от кайма

Автор:
Наталия
|
Дата:
24 Nov
|
Видяна:
215
Оцени рецептата

Необходими продукти:

800 г кайма

1 много голяма глава лук

4 с.л. доматен концентрат

1 равна ч.л. кимион

1 равна ч.л. сол + още за яйцата

1 ч.л. с връх червен пипер

1/2 ч.л. млян черен пипер

лют пипер по желание

листата на връзка магданоз

1,5 с.л. галета

2-3 скилидки чесън

5 яйца

1,5 с.л. захар

Начин на приготвяне:

Изсипете каймата в купа и поръсете солта, черния и червения пипер, кимиона, наситнените листа на магданоза, лют пипер по желанние и нарязания на малки кубчета лук. Замесете първи път. След това чукнете яйцето и добавете 2 с.л. от доматения концентрат. Замесете втори път. Пресирайте чесъна, поръсете галетата и замесете финално. Получената смес разпределете в тава с приблизителни размери 25х25 или правоъгълна 34х18 см. Набучете с пръсти, за да се дренира. С опакото на лъжица оформете 4 кратера в каймата, които да стигат до средата на дълбочината ѝ. След това пъхнете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 25-30 минути.

Извадете тавата. Каймата вече трябва да се е позапекла, но все още да стои леко белезникава. Намажете отгоре 2 с.л. доматен концентрат, поръсете с 1,5 с.л. кристална или кафява захар и след това чукнете яйцата в гнездата. Посолете яйцата и върнете ястието в печката за още 10-тина минути, като намалите градусите на 180. Когато яйцата са идеално запечени според вашия вкус, извадете. Разрежете на 4 квадрата или правоъгълника и сервирайте.

 





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта