Печени пресни картофки на йенска тава
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Необходими продукти:
700 г пресни картофки
200 мл светла бира (по-горчива и по-спиртосана - Загорка например)
100 г масло
1 с.л. сол
китка копър
6 скилидки чесън
Начин на приготвяне:
1. Измийте картофките и ги разрежете на половини или четвъртини, като режете директно в йенската тава.
2. Залейте с бирата, поръсете солта и отгоре наредете маслото, нарязано на слайсове.
3. Сложете капака на тавата и бутнете във фурната. Включете на 200 градуса и забравете за ястието в следващия един час. Не слагайте йена глас в загрята фурна, защото ще се спука.
4. Извадете картофките и махнете капака, като внимавате да не се изгорите от парата.
5. Отгоре поръсете наситнения копър (само листенцата) и добавете намачкания на паста чесън.
6. Разбъркайте, опитайте на соленост и сервирайте. Хапвайте докато са топли.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ