Регистрация

Огретен с брюкселско зеле

Автор:
veronika nanova
|
Дата:
10 Mar
|
Видяна:
1530
Оцени рецептата

450 г брюкселско зеле

30 г бекон

1 с.л. безсолно масло, за намазване

1/2 ч пълномаслена сметана

1 с.л. галета

4 с.л. несолено масло; нарязано на парченца

 

Загрейте фурната до 190ºС. В голям съд кипнете подсолената вода и бланширайте зелето, докато поомекне, около 5 минути. Отцедете добре; охладете под студена вода и отново се отцежда добре. Задушете леко бекона. Отцедете и нарежете наедро. Смесете зелето и бекона сместа се разпределя в намазана с масло тава. Полейте със сметаната и покрийте с галета и парченца масло. Пече се около 20 минути или до готовност. 





Виж още от категория "Зеленчуци"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта