Регистрация

Разядка от варени яйца със сирене

Автор:
radito
|
Дата:
04 Jan
|
Видяна:
787
Оцени рецептата

Необходими продукти:

6 яйца

голяма връзка пресен копър

200 г бяло сирене

1 ч.л. горчица

6 с.л. майонеза (около 150 мл)

2 скилидки чесън

сол и черен пипер на вкус

лют пипер по желание

Начин на приготвяне:

Яйцата се сваряват до твърдост - 8 минути след като кипне водата. Охлаждат се. В купа се рендосват белтъците, а жълтъците се стриват с пръсти. Сиренето можете да натрошите като жълтъците или да рендосате като белтъците - изберете си сами. Добавете нарязаните листа на копъра и минатия през преса или силно наситнен чесън. Залейте с майонезата и горчицата и ръснете 1/2 ч.л. черен пипер и лют пипер по желание. Разбъркайте и опитайте на соленост. Ако желаете - подсолете. Дръжте в хладилник до момента на сервирането.

Тази разядка е уникално мезе за ракия, водка и вино. Може да се намаже на филийка като топинг за сандвичи или брускети. Можете да поднесете и като парти хапки върху крекери и друг тип плоски соленки.

 





Виж още от категория "Яйца"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта