Регистрация

Кюфтета по средиземноморски

Автор:
yordanka
|
Дата:
15 Sep
|
Видяна:
1234
Оцени рецептата

500 г телешка кайма

500 г свинска кайма

3 филийки стар хляб, без кората

1 глава лук, ситно нарязан

1 скилидка чесън, нарязана фино

3 с.л. нарязан магданоз

1 ч.л. фино нарязана прясна мента

1 ч.л. нарязан босилек

1 средно голям домат, обелен и нарязан

1 яйце

1 с.л. оцет

1 ч.л. сода бикарбонат

1 1/2 ч.л. сол

Прясно смлян черен пипер

Брашно, за покриване

Олио за пържене

 

Смесете каймата. Накиснете хляба в студена вода. Отцедете хубаво и го натрошете в купа. Добавете лука, чесъна, билките, доматите, яйцето и оцета; смесете содата, солта и пипера. Добавете каймата и смесете леко и внимателно, с ръка, ако е необходимо. Охладете в продължение на 1 час. Оформете по около 2 супени лъжици от сместа на топки. Навлажнявайте ръце от време на време. Оваляйте топките в брашно и приплескайте на кръг от около 5 см в диаметър. Изпържете в сгорещеното олио за 4-5 мин. от всяка страна. Обърнете внимателно. Отцедете на хартиени кърпи и сервирайте веднага с пържени картофи и зеленчуци или салата.





Виж още от категория "Регионална кухня"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта