Регистрация

Свински уши по китайски

Автор:
elenkova
|
Дата:
08 Oct
|
Видяна:
1048
Оцени рецептата

900 г свински уши, сварени

4 звездовиден анасон

3 резен пресен джинджифил

1/2 ч бял винен оцет

1/4 ч захар

1 ч.л. сол

1 ч бял оцет

1 ч захар

1 с.л. смлян пресен джинджифил

3 скилидки чесън, нарязани на тънки филийки

1 ч.л. сол

1 ч нарязани моркови

1 краставица, небелена, нарязана на парчета

1 глава червен лук; нарязан на парчета

1 сладка чушка; нарязана на парчета

 

Поставете ушите в тенджера с вода, колкото да ги покрие и добавете първите 5 съставки, изброени по-горе. Оставете да заври и оставете да къкри за 1 час; оставете месото да се охлади в течността. Изхвърлете течността и нарежете ушите на филийки. Междувременно сложете три чаши вода да заври с останалия оцет, захарта, джинджифила, чесъна, солта и морковите. Изключете котлона, когато заври. Оставете да се охлади на стайна температура. След това добавете краставицата, лука, чушката и ушите. Охладете за най-малко 4 часа преди сервиране.





Виж още от категория "Регионална кухня"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта