Пълнени яйца с шоколад
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
225 г тъмен шоколадов кувертюр
8 големи яйца
1 ч сметана
1/2 бучка масло
1/2 ч течен шоколад
За да подготвите яйцата, оставете ги да се затоплят до стайна температура, измийте и разклатете всяко много добре. С остър нож се отстранява малка част от черупката от едната страна и пробийте в другия край на всяко яйце с игла. Извадете жълтъците и белтъците чрез духане през малката дупка. Изплакнете черупките с вода и се оставят да изсъхнат. Поставете ги, с голяма дупка нагоре, в празна картонена кутия за яйца. Нарежете шоколада на малки парченца. Оставете сметаната да кипне в тенджера, добавете шоколада и се разбърква с телена бъркалка, докато шоколадът се разтопи и са добре смесени със сметаната. Махнете от огъня и добавете маслото и течния шоколад. Разбъркайте, докато са смесени. С помощта на малка фунийка, изсипете пълнежа, докато все още е топъл, в черупките на яйцата и се съхранява в хладилник. Сервирайте яйцата в яйчни чаши.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ