Регистрация

Пълнени яйца с шоколад

Автор:
violeta
|
Дата:
29 Dec
|
Видяна:
1078
Оцени рецептата

225 г тъмен шоколадов кувертюр

8 големи яйца

1 ч сметана

1/2 бучка масло

1/2 ч течен шоколад

 

За да подготвите яйцата, оставете ги да се затоплят до стайна температура, измийте и разклатете всяко много добре. С остър нож се отстранява малка част от черупката от едната страна и пробийте в другия край на всяко яйце с игла. Извадете жълтъците и белтъците чрез духане през малката дупка. Изплакнете черупките с вода и се оставят да изсъхнат. Поставете ги, с голяма дупка нагоре, в празна картонена кутия за яйца. Нарежете шоколада на малки парченца. Оставете сметаната да кипне в тенджера, добавете шоколада и се разбърква с телена бъркалка, докато шоколадът се разтопи и са добре смесени със сметаната. Махнете от огъня и добавете маслото и течния шоколад. Разбъркайте, докато са смесени. С помощта на малка фунийка, изсипете пълнежа, докато все още е топъл, в черупките на яйцата и се съхранява в хладилник. Сервирайте яйцата в яйчни чаши.





Виж още от категория "Бонбони"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта