Регистрация

Пълнени круши с извара и канела

Автор:
ivanova
|
Дата:
22 Nov
|
Видяна:
871
Оцени рецептата

Необходими продукти:

4-6 круши (зависи от големината)

150 г извара

50 г стафиди

50 мл ром

3-4 с.л. пудра захар

1/3 пакет канела

мед за покапване по желание

мента и сметана за украса по желание

Начин на приготвяне:

Изварата намачкайте с вилица, за да стане по-гладка. Стафидите накиснете в рома, може и от предишната вечер. Трябва да киснат поне 30 минути. Сипете пудра захарта в изварата и разбъркайте. Ако искате да е много слдако, можете да добавите повече захар на своя глава. После добавете и стафидите в сместа и ароматизирайте с канелата.

Разполовете крушите през средата, така че да се получат лодки. Издълбайте с чаена лъжичка семената и ципата и изхвърлете. Издълбайте още малко от сърцевината, за да се станат кошнички. Това, което е ядливо, наситнете и прибавете към изварата. Разбъркайте.

Крушите подредете в тава, застлана с хартия за печене. Напълнете с получената смес и печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 20-30 минути. След изваждане по желание покапете с мед или украсете със сметана на пяна от флакон и листенце мента.





Виж още от категория "Плодове"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта