Пълнена тиква с телешко
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 тиква, около 2-3 кг
2 ч.л. сол
1/4 ч.л. семена синап
2 с.л. мазнина
450 г телешка или говежда кайма
1 средно голяма глава лук, нарязан
1 ч сварен див ориз
3 яйца, разбити
1 ч.л. сушен градински чай, натрошен
1/4 ч.л. пипер
Загрейте фурната до 180 градуса.
Отрежете капачето на тиквата и извадете семената. Заделете семената за друго ястие. Набодете вътрешността на тиквата с вилица и намажете с 1 ч.л. сол и горчицата. Загрейте олиото в тиган; добавете месото и лука и запържете на умерено-силен огън, докато омекне. Свалете от огъня, добавете дивия ориз, яйцата, останалата сол, градинския чай и черния пипер. Напълнете тиквата с месната смес. Сипете малко вода на дъното на плитка тавичка. Сложете тиквата в тавата и печете в продължение на 1 1/2 часа или до омекване. Ако е необходимо, добавете още вода в тавата. При поднасяне, нарежете на парчета по дължина и поднесете с плънката.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ