Регистрация

Пълнена тиква с телешко

Автор:
radito
|
Дата:
07 Mar
|
Видяна:
1023
Оцени рецептата

1 тиква, около 2-3 кг

2 ч.л. сол

1/4 ч.л. семена синап

2 с.л. мазнина

450 г телешка или говежда кайма

1 средно голяма глава лук, нарязан

1 ч сварен див ориз

3 яйца, разбити

1 ч.л. сушен градински чай, натрошен

1/4 ч.л. пипер

 

Загрейте фурната до 180 градуса.

Отрежете капачето на тиквата и извадете семената. Заделете семената за друго ястие. Набодете вътрешността на тиквата с вилица и намажете с 1 ч.л. сол и горчицата. Загрейте олиото в тиган; добавете месото и лука и запържете на умерено-силен огън, докато омекне. Свалете от огъня, добавете дивия ориз, яйцата, останалата сол, градинския чай и черния пипер. Напълнете тиквата с месната смес. Сипете малко вода на дъното на плитка тавичка. Сложете тиквата в тавата и печете в продължение на 1 1/2 часа или до омекване. Ако е необходимо, добавете още вода в тавата. При поднасяне, нарежете на парчета по дължина и поднесете с плънката. 





Виж още от категория "Регионална кухня"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта