Пилешка яхния с фъстъчено масло
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 с.л. масло
2 средно големи глави лук, ситно нарязан
2 скилидки чесън, счукан
1 ч.л. сол
1/2 ч.л. пипер
1 люто чушле, почистено от семената и наситнено
1 пиле, нарязано на порции
2 зелени чушки - нарязана на кубчета
3-4 домата, едро нарязани
2 ч вода
6 с.л. фъстъчено масло
225 г спанак
Разтопете маслото в голяма тенджера върху умерен огън; добавете лука и запържете до златисто кафяво. Добавете чесъна, солта, черния и лютия пипер. Запържете за 2 или 3 минути като разбърквате и добавете пилето и чушките. Запържете като периодично се разбърква, докато пилето покафенее от всички страни. Намачкайте доматите с вилица се смесват с яхнията, заедно с водата. Намалете огъня, покрийте и варете на слаб огън за около 10 мин. Разредете фъстъченото масло с няколко супени лъжици гореща супа от тенджерата. Добавете половината фъстъчена паста в яхнията; продължете да готвите до готовност на пилето. Измийте спанака. Поставя се в тенджера; покрийте и задушете до омекване. Отцедете и смесете с останалата фъстъчена паста. Поднася се топло с пилешката яхния.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ