Регистрация

Шведска питка-плитка с кардамон

Автор:
Martchella
|
Дата:
15 Sep
|
Видяна:
914
Оцени рецептата

2 с.л. активна суха мая

1/2 ч хладка вода

1/2 ч мляко

1/4 ч захар

1/2 ч.л. сол

1/4 ч зехтин

1 яйце

3 1/2 - 4 ч брашно

1 ч.л. смлян кардамон

1/2 ч стафиди

 

Комбинирайте маята и хладката вода. Оставете да престои и да се разтвори. Изсипете горещото мляко над захарта да се разтвори. Изсипете горещото мляко над захарта да се разтвори. Добавете солта и олиото. Охлажда се. Прибавете маята, яйцето, 3 чаши брашно и кардамона в захарната смес. Добавете стафидите и допълнително брашно. Разбийте до гладкост. Обърнете тестото върху набрашнена повърхност. Омесете до гладкост. Прехвърлете в леко намаслена купа, покрийте с влажна кърпа и оставете да втаса на топло място, докато удвои обема си, около 1 час. Притиснете тестото надолу и прехвърлете върху леко набрашнена повърхност. Разделете на 3. Разточете всяка на дълго въженце. Сплетете на хлабава плитка. Поставете в леко намаслена тава за печене. Покрийте и оставете да втасва на топло място, докато удвои обема си, около 1 час. Печете на 180 градуса във фурната за 30 - 35 минути.





Виж още от категория "Регионална кухня"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта