Регистрация

Коледен пудинг

Автор:
Албена Люцканова
|
Дата:
07 Mar
|
Видяна:
972
Оцени рецептата

Необходими продукти:

225 г масло, плюс

2 ч.л. масло за намазване

1 1/3 ч кафява захар

3 яйца, разбити

3 с.л. царевичен сироп, тъмен

2/3 ч брашно

Щипка сол

1/2 ч.л. смляна канела

1/2 ч.л. смляно индийско орехче

1/2 ч.л. подправка за ябълков пай

Сокът на 1 лимон

Фино настъргана портокалова кора

Фино настъргана лимонова кора

4 ч галета

1 1/3 ч златисти стафиди

1 1/3 ч стафиди

1 1/3 ч касис

1/3 ч смесени захаросани цитрусови кори, нарязани

1/2 ч бренди (или на вкус)

 

Начин на приготвяне:

Намажете щедро с масло и поръсете с брашно 2 формички за кекс с капачета. Заделете. Разбийте 225 г масло до омекване. Добавете захарта и разбийте до гладкост. Постепенно разбийте с яйцата и сиропа. Пресейте брашното със солта и подправките; добавете в сместа с масло, заедно с лимоновия сок, настърганите кори, галетата, плодовете, смесените цитрусови кори и брендито. Изсипете сместа в приготвените формички. Охладете за една нощ в хладилника. Сложете формичките в голяма тенджера и долейте вода до половината от стените. Покрийте с капачетата и варете на пара 5 часа; извадете от водата. Оставете да изстине напълно, след което се покрива с чисто парче восъчна хартия и кухненска кърпа; завържете с канап. Преди да сервирате, задушете на пара за около 3 часа. Извадете от формичките и поднесете. 





Виж още от категория "Регионална кухня"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта