Коледен пудинг
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Необходими продукти:
225 г масло, плюс
2 ч.л. масло за намазване
1 1/3 ч кафява захар
3 яйца, разбити
3 с.л. царевичен сироп, тъмен
2/3 ч брашно
Щипка сол
1/2 ч.л. смляна канела
1/2 ч.л. смляно индийско орехче
1/2 ч.л. подправка за ябълков пай
Сокът на 1 лимон
Фино настъргана портокалова кора
Фино настъргана лимонова кора
4 ч галета
1 1/3 ч златисти стафиди
1 1/3 ч стафиди
1 1/3 ч касис
1/3 ч смесени захаросани цитрусови кори, нарязани
1/2 ч бренди (или на вкус)
Начин на приготвяне:
Намажете щедро с масло и поръсете с брашно 2 формички за кекс с капачета. Заделете. Разбийте 225 г масло до омекване. Добавете захарта и разбийте до гладкост. Постепенно разбийте с яйцата и сиропа. Пресейте брашното със солта и подправките; добавете в сместа с масло, заедно с лимоновия сок, настърганите кори, галетата, плодовете, смесените цитрусови кори и брендито. Изсипете сместа в приготвените формички. Охладете за една нощ в хладилника. Сложете формичките в голяма тенджера и долейте вода до половината от стените. Покрийте с капачетата и варете на пара 5 часа; извадете от водата. Оставете да изстине напълно, след което се покрива с чисто парче восъчна хартия и кухненска кърпа; завържете с канап. Преди да сервирате, задушете на пара за около 3 часа. Извадете от формичките и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ