Кленово-орехови бонбони
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1/2 ч масло или маргарин, меко
1/2 ч кафява захар
2 с.л. захар
1/2 ч.л. бакпулвер
1 голямо яйце
1 ч.л. кленов екстракт
1 ч.л. ванилов екстракт
1 1/2 ч брашно
3/4 ч орехи, нарязани фино
24 орехови половинки
Пудра захар
Загрейте фурната до 180 градуса. В голяма купа смесете маслото, захарта, бакпулвера, яйцето, екстракта от клен и екстракта от ванилия; разбийте с електрически миксер до пухкав крем, като остъргвате стените на купата на няколко пъти. С миксер на ниска скорост, постепенно добавете брашното, като разбивате само до смесване. Добавете орехите. Оформете топчици от по 1 с.л. от сместа. Подредете ги на 2 см разстояние една от друга в ненамаслена тавичка. Натиснете по 2 орехова половина в горната част на всяка топка. Пече се около 12-15 минути или докато леко покафенеят. Охладете в тавата на телени стелажи за 1 до 2 минути, след това извадете от съда, за да се охладят напълно. Точно преди сервиране, поръсете бисквитките с пудра захар по желание.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ