Регистрация

Телешка пастърма

Автор:
yordanka
|
Дата:
16 Apr
|
Видяна:
1992
Оцени рецептата

2,7 кг говеждо

1/2 ч сол

1ч.л. селитра

4 с.л. черен пипер, прясно смлян

2 с.л. кафява захар

3 с.л. микс от подправки за туршия – зърна черен пипер, бахар, дафинов лист, пръчица канела, зърна карамфил, семена целина, семена синап, джинджифил, едро смлян червен пипер

3 ч.л. смлян джинджифил

 

Смесете солта, селитрата, подправките и захарта и след това втрийте в месото. Сложете в тенджера и покрийте хубаво. Оставете в хладилник или на много хладно място. Обръщайте на всеки няколко дни в продължение на 3 седмици. След това опушете над барбекю или на много слаб огън в продължение на 4 часа. Преди сервиране, покрийте със студена вода и варете, докато омекне.





Виж още от категория "Колбаси"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта