Регистрация

Гравлакс

Автор:
Благослава
|
Дата:
18 Jun
|
Видяна:
1804
Оцени рецептата

1,3 кг пушена прясна сьомга, обезкостена

2 големи връзки пресен копър

1/4 ч едра сол

1/4 ч захар

2 с.л. натрошени цели зърна бял пипер

Лимонови резени и пипер

 

1. Поставете половината риба, с кожата надолу, в дълбока стъклена чиния. Сложете копъра върху рибата. Поръсете сухите съставки върху копъра. Покрийте с другата половина риба, с кожата нагоре.

2. Покрива се с фолио и с дъска за рязане и 2-килограмова тежест.

Оставете в хладилника за 48-72 часа, като обръщате сьомгата и мажете на всеки 12 часа с натрупаните сокове.

3. При поднасяне, извадете рибата от маринатата, остържете копъра и подправките и подсушете. Нарязваме сьомгата тънко по диагонал и поднасяме в малки чинии или върху квадратни филийки черен хляб. Гарнира се с лимонови резени и черен пипер и се поднася със сос с горчица и копър.





Виж още от категория "Регионална кухня"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта