Задушени на пара китайски кнедли
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
6 сушени китайски черни гъби
170 г скариди, обелени и почистени от вените
1 ч.л. сол
1 1/2 с.л. фъстъчено олио
170 г смляно свинско
1/4 ч ситно нарязани бамбукови кълнове
1/4 ч ситно нарязани на кубчета водни кестени, за предпочитане пресни
2 стръка зелен лук, нарязан
2 ч.л. захар
1/4 ч.л. бял пипер
1 с.л. оризово вино или сухо шери
1 1/2 ч.л. соев сос
2 ч.л. царевично нишесте
2 с.л. пилешки бульон
2 с.л. едро нарязани пресни листа кориандър
Тесто
Покрийте гъбите в топла вода за 20 минути или докато станат меки и еластични. Извадете и отцедете излишната вода от гъбите. Отрежете стъблата в основата и ги изхвърлете. Ситно нарежете останалите гъби. Посолете скаридите и оставете да престоят за 10 минути. Изплакнете добре със студена вода, подсушете старателно. Наситнете. Загрейте тиган или уок и добавете фъстъченото олио на средно-висока температура, добавете гъбите, скаридите, свинската кайма, бамбука, водните кестени, както и половината зелен лук, запържете, докато свинското побелее. Подправя се със, захарта, белия пипер, виното и соевия сос. Комбинирайте царевичното нишесте и пилешкия бульон в малка купа и се разбърква до гладкост; изсипва се в тигана. Разбърква се и се запържва за още 1 минута. Извадете сместа в плитка чиния и се смесва в останалия зелен лук и кориандъра. Оставете плънката да се охлади, след това се съхранява в хладилник, докато е необходимо. Разточете тестото и изрежете кръгове. Сложете по една голяма чаена лъжичка от пълнежа в центъра на всеки кръг. Прегънете наполовина и притиснете краищата, за да се запечата плънката вътре. Сложете кнедлите, без да се докосват една друга, в намаслен бамбуков стимер и задушете над кипяща вода в продължение на 3 минути. Поднася се горещо, със светъл соев сос и китайска горчица.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ