Регистрация

Топеница за зеленчуци, картофки или мазане на филийки

Автор:
ivanka
|
Дата:
12 Oct
|
Видяна:
854
Оцени рецептата

Този сос е уникален за поднасяне на всякави ястия, които можете да хванете с пръст. Панирани пилешки филенца, пържени картофи, тортила чипс, солети и крекери, пресни моркови, краставици и чушки, печени тиквички и патладжани. Става също за намазване върху хляб - от силно препечен, до съвсем пухкав.

Необходими продукти:

1 опаковка крема сирене (най-добре Филаделфия или от този род)

150 г бяло сирене

3 скилидки чесън

1/2 връзка копър или 10-тина листа босилек

1 люта чушка (може и две, ако сте много отворени)

1-2 с.л. кисело мляко, ако стане прекалено гъсто

 

Начин на приготвяне:

Оставете крема сиренето на стайна температура, за да се отпусне и омекне. Пресипете го в купа. Добавете наситнения копър или босилек, намачкания на паста чесън и лютата чушка - нарязана на изключително дребно. Можете дори и семките да добавите за по-активна огненост. Натрошете на дребно и сиренето вътре.

Опитайте да разбъркате. Ако сместа е прекалено гъста (това зависи от вида крема сирене, което използвате), добавете 1 с.л. кисело мляко. Ако пак е гъсто, сложете още една. Ако случайно нямате кисело мляко на запас в хладилника, можете да сложите прясно, но вече мерете с чаена лъжичка, защото много бързо от твърде гъст сосът може да стане прекалено рядък.





Виж още от категория "Пикантни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта