Бадемови "круши"
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
3 ч смлени бадеми
1/2 ч пудра захар
1/4 ч белтъци
1/2 ч.л. настъргана лимонова кора
2 капки бадемова есенция
цели зърна карамфил
допълнително пудра захар
Загрейте фурната до 160 C. Смесете смлените бадеми с пудрата захар. Добавете леко разбитите белтъци с лимоновата кора и бадемовата есенция. Смесете на твърдо тесто с ръце. Оформете малки парчета от тестото (колкото орех) в крушовидни форми. Пъхнете цяло зърно карамфил за "дръжка" на крушата. Пече се в умерено бавна фурна за 20 минути. Пресейте 2 чаши пудра захар в купа и потопете горещите "круши" в нея. Сложете върху решетка и оставете да се охлади напълно. Пресейте останалата захар от купата в подходящ съд и подредете сладките отгоре. Пресейте още захар на дебел слой отгоре и отстрани, затворете с капак и оставете за един ден или два, преди да използвате.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ