Регистрация

Индийско самоса

Автор:
Бистра Илиева
|
Дата:
29 Nov
|
Видяна:
693
Оцени рецептата

Необходими продукти:

За тестото:

3 ч брашно

1/2 ч.л. сол

4 с.л. масло, разтопено

1/2 ч кисело мляко

1/4 чаша вода

За пълнежа:

3 с.л. масло

1 глава лук, ситно нарязан

1 зелена ябълка, почистена и фино нарязана

1 скилидка чесън, счукан

2 ч.л. смлян кимион

1 ч.л. куркума

1/2 ч.л. смлян кориандър

1 1/2 ч.л. сол

1/8 ч.л. смлян черен пипер

1/4 ч.л. едро смлян червен пипер

450 г картофи; обелени, сварени и нарязани на кубчета

1/2 ч грах, пресен или замразени, размразен и сварен

3-4 с.л. кисело мляко

Олио

 

Начин на приготвяне:

За тестото: Пресейте брашното и солта в купа. При разбъркване се добавят разтопеното масло, после киселото мляко, след това вода. Разбъркайте до гладкост. Разточете тестото и нарежете на 5-7 см кръгове. За пълнежа: В голям тиган, разтопете масло на умерен огън. Добавете лука, ябълките и чесъна и пържете докато поомекнат. Добавете подправките, сол, черен и червен пипер и запържете леко, като се разбърква в продължение на 5 минути. Добавете картофите и граха. Доовкусете, ако е необходимо. Добавете киселото мляко. Охладете. Поставете по една супена лъжица от охладената плънка във всеки кръг тесто. Прегънете на полукръг. Навлажнете ръбовете с малко вода и защипете, за да се запечатат. Поставете 2 чаши олио в голям тиган или уок и загрейте на силен огън. Изпържете по няколко самоса наведнъж, като обръщате веднъж, до златисто. Отцедете върху хартиени кърпи. Поднася се горещо.





Виж още от категория "Регионална кухня"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта