Индийско самоса
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Необходими продукти:
За тестото:
3 ч брашно
1/2 ч.л. сол
4 с.л. масло, разтопено
1/2 ч кисело мляко
1/4 чаша вода
За пълнежа:
3 с.л. масло
1 глава лук, ситно нарязан
1 зелена ябълка, почистена и фино нарязана
1 скилидка чесън, счукан
2 ч.л. смлян кимион
1 ч.л. куркума
1/2 ч.л. смлян кориандър
1 1/2 ч.л. сол
1/8 ч.л. смлян черен пипер
1/4 ч.л. едро смлян червен пипер
450 г картофи; обелени, сварени и нарязани на кубчета
1/2 ч грах, пресен или замразени, размразен и сварен
3-4 с.л. кисело мляко
Олио
Начин на приготвяне:
За тестото: Пресейте брашното и солта в купа. При разбъркване се добавят разтопеното масло, после киселото мляко, след това вода. Разбъркайте до гладкост. Разточете тестото и нарежете на 5-7 см кръгове. За пълнежа: В голям тиган, разтопете масло на умерен огън. Добавете лука, ябълките и чесъна и пържете докато поомекнат. Добавете подправките, сол, черен и червен пипер и запържете леко, като се разбърква в продължение на 5 минути. Добавете картофите и граха. Доовкусете, ако е необходимо. Добавете киселото мляко. Охладете. Поставете по една супена лъжица от охладената плънка във всеки кръг тесто. Прегънете на полукръг. Навлажнете ръбовете с малко вода и защипете, за да се запечатат. Поставете 2 чаши олио в голям тиган или уок и загрейте на силен огън. Изпържете по няколко самоса наведнъж, като обръщате веднъж, до златисто. Отцедете върху хартиени кърпи. Поднася се горещо.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ