Регистрация

Индийско пилешко къри

Автор:
марина цекова
|
Дата:
20 Jul
|
Видяна:
596
Оцени рецептата

680 г пилешко, частично сварено, нарязано на големи хапки

2 средно големи глави лук, нарязан на тънки филийки

2 с.л. фъстъчено олио

1/4 ч.л. чесън на прах

1 с.л. семена кориандър

1 с.л. смлян кимион

1/2 ч.л. смляна куркума

1 ч.л. смлян джинджифил

1 с.л. чили на прах

1 ч.л. черен пипер

1/2 ч.л. сол

1 консерва (450 г) домати, неотцедени

 

Запържете лука в мазнината в голям тиган, до златисто кафяво. Смесете чесъна с подправките и малко пипер. Добавете сместа с подправките в тигана, запържете подправките с лука за 1 минута. Добавете месото и бъркайте 1 минута. Добавете доматите, натрошете твърдите домати с вилица на малки парченца. Налейте достатъчно вода в тигана, така че да покрие месото. Оставете да заври, покрийте и оставете да къкри бавно в продължение на 45 минути и след това свалете капака и варете бавно в продължение на 60 минути или докато месото омекне. Разбърква се често, за да не изгаря.





Виж още от категория "Регионална кухня"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта