Индийско пилешко къри
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
680 г пилешко, частично сварено, нарязано на големи хапки
2 средно големи глави лук, нарязан на тънки филийки
2 с.л. фъстъчено олио
1/4 ч.л. чесън на прах
1 с.л. семена кориандър
1 с.л. смлян кимион
1/2 ч.л. смляна куркума
1 ч.л. смлян джинджифил
1 с.л. чили на прах
1 ч.л. черен пипер
1/2 ч.л. сол
1 консерва (450 г) домати, неотцедени
Запържете лука в мазнината в голям тиган, до златисто кафяво. Смесете чесъна с подправките и малко пипер. Добавете сместа с подправките в тигана, запържете подправките с лука за 1 минута. Добавете месото и бъркайте 1 минута. Добавете доматите, натрошете твърдите домати с вилица на малки парченца. Налейте достатъчно вода в тигана, така че да покрие месото. Оставете да заври, покрийте и оставете да къкри бавно в продължение на 45 минути и след това свалете капака и варете бавно в продължение на 60 минути или докато месото омекне. Разбърква се често, за да не изгаря.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ