Задушени мачкани картофи
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Необходими продукти:
600 г картофи (най-добре пресни и по-мънички, за да си ги готвите цели; иначе става и с големи стари, но трябва да ги нарежете на големи парчета)
50 мл олио
100 мл вода
1-2 клонки мащерка
4 скилидки чесън
китка копър
50 г масло
Начин на приговяне:
Измийте добре картофите. Обелете или остържете ципата. При нужда нарежете на големи парчета.
В тенджера сгорещете олиото и изсипете картофите. Захлупете с капака и раздрусайте, за да се намазнят добре от всички страни. Гответе няколко минути, като периодично разбърквате. Картофите трябва просто да се запечатат.
Налейте водата, добавете клонките мащерка (не се притеснявайте, ако нямате), захлупете с капака и оставете да се готвят докато водата изври на 90%.
Добавете масло или още малко мазнина. Поръсете със сол на вкус и с преса за мачкане на картофи леко ги понатиснете, колкто да се разпукат. Разбъркайте и гответе още няколко минути.
Добавете намачкания на паста чесън и нситнените листенца копър. Разбъркайте, махнете от огъня, но не вдигайте капака на тенджерата още 5-6 минути, за да отдъхне гозбата.
Сервирайте като бърз обяд за двама или гарнитура към месо.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ