Регистрация

Китайски задушени на пара дъмплинги със свинско

Автор:
desislavva
|
Дата:
25 Nov
|
Видяна:
968
Оцени рецептата

2 с.л. сос хойсин

1 1/2 с.л. сос от стриди

1 1/2 с.л. соев сос

1/2 ч.л. сусамово олио

225 г печено на скара свинско

4 стръка зелен лук

2 с.л. олио

1 ч.л. настърган джинджифил

1 скилидка чесън, счукан

1 1/4 ч вода

1 с.л. царевично нишесте

3 ч брашно

1 с.л. бакпулвер

1/2 ч.л. сол

1/4 ч зеленчукова мазнина или свинска мас

1 ч.л. бял оцет

Вода

2 цели свински филета, около 340 г

1/4 ч соев сос

2 с.л. сухо червено вино

1 с.л. кафява захар

1 с.л. мед

2 капки червен оцветител за храна

1/2 ч.л. смляна канела, по желание

1 скилидка чесън, счукан

1 стрък зелен лук

 

1. Смесете соса хойсин, соса от стриди, соевия сос и сусамовото олио. Нарежете свинското и лука фино.

2. Сгорещете зеленчуково олио в уок или тиган за пържене на силен огън. Запържете джинджифила и чесъна за 1 минута като разбърквате. Добавете сместа със сос хойсин. Гответе и бъркайте 1 минута. Смесете 1/2 чаша от водата с царевичното нишесте. Добавете тази смес при сместа със сос хойсин. Гответе, като разбърквате докато заври. Намалете огъня до умерен и оставете да къкри 2 мин. Добавете свинското и лука. Отстранете от огъня. Охлажда се напълно.

3. Смесете брашното, бакпулвера и солта в голяма купа. Добавете нарязаната мазнина и разбъркайте до получаването на ронлива смес. Смесете останалата 3/4 чаша вода с оцета. Добавете тази смес при брашното и разбъркайте до получаването на тесто. Оформете тестото на топка. Премесете върху набрашнена повърхност 6-8 пъти. Покрива се с найлоново фолио и се оставя да престои 20 минути. Развийте и омесете още 4-5 пъти. Разделете на 12 равни части. Оформете всяка на гладка топка.

4. Разточете всяка топка върху леко набрашнена повърхност на кръг с диаметър около 15-20 см. Намажете леко краищата с вода. Изсипете по пълна супена лъжица от сместа със свинското в центъра на всеки кръг. Внимателно защипете краищата. Плънката трябва да остане вътре.

5. Изрежете квадрати от восъчна хартия. Намажете леко с олио. Сложете по един дъмплинг във всеки квадрат.

6. Поставете ги на един слой в уреда за варене на пара. Покрийте и оставете да се готви за около 20 мин.

Свинско на скара:

1. Отстранете мазнината от месото.

2. Смесете соевия сос, виното, захарта, меда, оцветителя, канелата, чесъна и лука в голяма купа. Добавете свинското и завъртете, така че да се покрие хубаво. Покрийте и се оставя да престои на стайна температура за 1 час или се съхранява в хладилник за една нощ, като се обръща от време на време.

3. Отцедете, заделете маринатата. Сложете месото върху решетка в тава за печене.

4. Пече се в предварително загрята на 180С фурна за 45 минути. Обръщайте и мажете често с маринатата по време на печене.

5. Извадете от фурната. Охлажда се. Нарежете на диагонални филийки.





Виж още от категория "Регионална кухня"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта