Словашки бисквитки с маково семе
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 пакет мая
1/2 ч захар
1 ч мляко (горещо)
1/2 ч масло
1/2 ч.л. сол
1 ч.л. ванилия
4 яйца, добре разбити
4 ч брашно
За пълнежа:
2 ч вода
1 ч захар
1 ч макови семена, смлени
1/2 ч.л. канела
Настърганата кора на 1 лимон
Добавете маята и 1 чаена лъжичка захар в 1/4 чаша от попареното мляко и се охлажда. Заделете да се охлади. Към останалото горещо мляко добавете маслото, захарта, солта и ванилията Бъркайте докато маслото се разтопени. Охлажда се. Добавете разбитите яйца и след това маята. Пресейте брашното и се добавя постепенно, като се използва само колкото да се замеси гладко и еластично тесто. Оставете да втаса, докато удвои обема си. Разточете върху набрашнена повърхност до съвсем тънък слой и нарежете на триъгълници, намажете с пълнеж от маково семе (виж рецептата по-долу) и оформете на полумесеци. Намажете с разбития с една супена лъжица студена вода жълтък и поръсете със захар и счукани ядки. Оставете да втаса, докато удвои обема си и след това се пече в гореща фурна (200С) за около 20 минути или до кафяво. За пълнежа: Сварете водата със захарта, докато се получи сироп, добавете маковото семе, канелата и лимоновата кора. Разбърква се добре и се оставя да се охлади.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ