Картофена салата със запръжка
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Тази салата хем не е за топлото време, защото е по-мазничка, хем пък става най-добре с добавкта от пресен лук, а той не се намира през зимата. Поне е постничка и се връзва като гарнитура към меса и риба. А може и да се хапва самостойно като основно.
Необходими продукти:
1 кг картофи
8 с.л. олио
връзка пресен лук
2-3 стръка пресен чесън
1 голяма глава червен лук
сол, черен пипер и червен пипер на вкус
малко лют пипер по желание
китка магданоз
Начин на приготвяне:
Картофите сварете до готовност, като внимавате да не преварите, защото ги чака и втора термична обработка и ще се разкашкат. Докато те си къкрят, вземете ножа, подложете си дъската и си направете останалите заготовки. Наситнете червения лук, нарежете на шайби пресния лук и чесъна и наситнете листенцата на магданоза.
Сварените картофи обелете и нарежете на парчета. Сорещете олиото на умерен огън в много голям тиган или тенджера. Запържете в него червения и лютия пипер за 30-тина секунди. Добавете червения лук, гответе още 20-тина секунди и вкарайте пресния лук и чесън. Гответе още половин минута като разбърквате и добавете и картофите. Овкусете със сол и пипер и разбърквайте няколко минутки, за да се омазнят добре.
Махнете от огъня, добавете магданоза и разбъркайте. Оставете да почине 5 минути и можете да сервирате. Салатата се хапва както топла, така и студена.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ