Регистрация

Картофена салата със запръжка

Автор:
george
|
Дата:
15 Dec
|
Видяна:
1103
Оцени рецептата

Тази салата хем не е за топлото време, защото е по-мазничка, хем пък става най-добре с добавкта от пресен лук, а той не се намира през зимата. Поне е постничка и се връзва като гарнитура към меса и риба. А може и да се хапва самостойно като основно.

Необходими продукти:

1 кг картофи

8 с.л. олио

връзка пресен лук

2-3 стръка пресен чесън

1 голяма глава червен лук

сол, черен пипер и червен пипер на вкус

малко лют пипер по желание

китка магданоз

Начин на приготвяне:

Картофите сварете до готовност, като внимавате да не преварите, защото ги чака и втора термична обработка и ще се разкашкат. Докато те си къкрят, вземете ножа, подложете си дъската и си направете останалите заготовки. Наситнете червения лук, нарежете на шайби пресния лук и чесъна и наситнете листенцата на магданоза.

Сварените картофи обелете и нарежете на парчета. Сорещете олиото на умерен огън в много голям тиган или тенджера. Запържете в него червения и лютия пипер за 30-тина секунди. Добавете червения лук, гответе още 20-тина секунди и вкарайте пресния лук и чесън. Гответе още половин минута като разбърквате и добавете и картофите. Овкусете със сол и пипер и разбърквайте няколко минутки, за да се омазнят добре.

Махнете от огъня, добавете магданоза и разбъркайте. Оставете да почине 5 минути и можете да сервирате. Салатата се хапва както топла, така и студена.





Виж още от категория "Гарнитура"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта