Регистрация

Замразено кисело мляко с Бейлис

Автор:
dobrinska
|
Дата:
25 May
|
Видяна:
685
Оцени рецептата

2 с.л. вода

1 ч.л. неовкусен желатин

85 г полусладък шоколад, натрошен

3/4 ч мляко

1/4 ч светъл царевичен сироп

1/4 ч захар

3 с.л. шоколадов ликьор "Бейлис"

1 ч кисело мляко

1 белтък

1/3 ч вода

1/3 ч сухо мляко

 

В малка тенджера, смесете 2 с.л. вода и желатина; оставя се да престои 1 минута. Разбърква се на слаб огън, докато желатинът се разтвори; заделете. В тенджера, смесете шоколада, млякото, царевичния сироп и захарта. Гответе и разбърквайте на слаб огън, докато сместа стане гладка. Прибавете разтворения желатин и охладете. Добавете "Бейлис"-а и киселото мляко. Разбийте белтъкa, 1/3 чаша вода и сухото мляко на сняг. Добавете сместа с кисело мляко. Замразете в машината за сладолед в съответствие с инструкциите на производителя.





Виж още от категория "Регионална кухня"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта