Регистрация

Виетнамски сос за спагети

Автор:
Rayna Serafimova
|
Дата:
07 Mar
|
Видяна:
1026
Оцени рецептата

1 с.л. растително масло

680 г свинска кайма

1 1/2 с.л. захар

4 1/2 с.л. виетнамски рибен сос

1 1/2 с.л. сок от лайм

2 зелени чили чушлета - без семената и нарязани

1/4 ч чесън, нарязан

1 1/2 ч лук шалот, нарязан

1/2 ч.л. черен пипер

5 големи домата, обелени и нарязани

1/4 ч доматено пюре

1 1/2 ч пилешки бульон

листа кориандър

горещ сварен ориз

 

Налейте олиото в тенджера и поставете на силен огън. Добавете каймата и запържете леко, докато покафенее, около 5 минути, като натрошавате. Добавете захар, 1 1/2 с.л. рибен сос, лимоновия сок и лютите чушки. Гответе 1 минута. Заделете в купа. Сложете чесъна, лука, пипера и още олио, ако е необходимо в тенджера; запържете на умерен огън, докато усетите аромата. Добавете доматите и варете, докато сосът се сгъсти, около 5 минути. Добавете свинското, доматеното пюре, останалия рибен сос и пилешкия бульон; оставете да къкри 10 минути. Украсете с кориандър. Сервирайте веднага върху горещ ориз. 





Виж още от категория "Регионална кухня"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта