Маринована ряпа
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Необходими продукти:
115 г бяла ряпа
1 ч.л. сол
1 сушена червена люта чушка
1 квадратно парче комбу, измито, 2-3 см
1/4 ч оризов оцет или 1/4 ч бял оцет
4 ч.л. захар
соев сос
Начин на приготвяне:
В купа, разтворете солта в 1/4 чаша студена вода. Добавете ряпата. Оставя се в хладилник в продължение на 24 часа. На следващия ден, покрийте сухата червена чушка със студена вода и се накисва на стайна температура за около 1 час, или докато омекне. Отстранете семената и нарежете чушката на тънки кръгчета. Увийте парчето водорасли комбу във влажна кърпа и оставете да престои около един час или докато омекне и стане еластично. Нарежете на тънки ивици. Отцедете репите и ги стиснете здраво, докато излезе цялата течност. Смесете оцета, 1/2 чаша студена вода, захарта и малко соев сос в буркан от 1 ½ - 2 литра и се разбърква старателно. Добавете ряпата, колелцата чушка и комбуто след което се разбърква отново. Покрийте буркана плътно с капак или найлонова обвивка и се съхранява в хладилник в продължение на най-малко 12 часа преди сервиране.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ