Регистрация

Маринована ряпа

Автор:
kalinapetkova
|
Дата:
29 Oct
|
Видяна:
2845
Оцени рецептата

Необходими продукти:

115 г бяла ряпа

1 ч.л. сол

1 сушена червена люта чушка

1 квадратно парче комбу, измито, 2-3 см

1/4 ч оризов оцет или 1/4 ч бял оцет

4 ч.л. захар

соев сос

 

Начин на приготвяне:

В купа, разтворете солта в 1/4 чаша студена вода. Добавете ряпата. Оставя се в хладилник в продължение на 24 часа. На следващия ден, покрийте сухата червена чушка със студена вода и се накисва на стайна температура за около 1 час, или докато омекне. Отстранете семената и нарежете чушката на тънки кръгчета. Увийте парчето водорасли комбу във влажна кърпа и оставете да престои около един час или докато омекне и стане еластично. Нарежете на тънки ивици. Отцедете репите и ги стиснете здраво, докато излезе цялата течност. Смесете оцета, 1/2 чаша студена вода, захарта и малко соев сос в буркан от 1 ½ - 2 литра и се разбърква старателно. Добавете ряпата, колелцата чушка и комбуто след което се разбърква отново. Покрийте буркана плътно с капак или найлонова обвивка и се съхранява в хладилник в продължение на най-малко 12 часа преди сервиране.





Виж още от категория "Регионална кухня"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта