Регистрация

Шоколадова торта с ликьор

Автор:
Жени Христова
|
Дата:
07 Mar
|
Видяна:
1030
Оцени рецептата

Необходими продукти:

3 големи белтъка

3 жълтъка

1/4 ч силно сварено кафе, студено

1/4 ч захар

3 1/4 ч брашно

3/4 ч ликьор "Калуа"

1/2 чаша мазнина

1/2 ч какао, неподсладено

1 ч кафява захар

5 1/2 ч.л. сода за хляб

За глазурата с ликьор:

3 с.л. какао, неподсладено

3 с.л. кафе, горещо

3 с.л. ликьор "Калуа"

 

Начин на приготвяне:

Намажете с мазнина и набрашнете две кръгли тавички за торта.

Загрейте фурната до 180 градуса.

Разбийте белтъците, докато се оформят меки връхчета. Постепенно добавете захарта и разбийте на сняг. Заделете. Разбийте на крем мазнината и кафявата захар. Добавете жълтъците един по един, като разбивате след всеки. Пресейте брашното, какаото и содата заедно. Добавете ги в маслената смес, като редувате с кафето и ликьора и разбивате добре след всяко добавяне. Добавете ги към течното тесто. Изсипете сместа в подготвените тави. Пече се около 30 - 35 минути или до готовност. Охладете за 10 минути. Охлажда се върху решетка. Охлажда се напълно. Глазирайте.

За глазурата с ликьор:

Разбийте на крем маслото в купа. Добавете пудрата захар и какаото и разбийте, докато добавяте ликьора. Разбийте до сгъстяване.





Виж още от категория "Торти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта