Регистрация

Шоколадови трюфели

Автор:
violeta
|
Дата:
28 Oct
|
Видяна:
967
Оцени рецептата

За трюфелите:

115 г горчиво-сладък шоколад

2 с.л. масло, нарязано

2 с.л. пълномаслена сметана

1 1/2 с.л. ликьор

За шоколадовото покритие:

115 г горчиво-сладък шоколад

2 ч.л. фъстъци, бадеми или орехи

Олио

 

Начин на приготвяне: За трюфелите: Разтопете натрошения шоколад на водна баня, като разбърквате непрекъснато. Свалете от огъня и смесете с маслото. Добавете сметаната, след това ликьора. Смесете със счукани ядки или захаросани плодове, ако желаете. Оставете в хладилника за 10-15 минути, като се разбърква често, докато се сгъсти достатъчно. Капнете по пълна ч.л. върху постлана с фолио тава за печене. Оформете на кръгове, ако желаете. Покрийте и замразете за 20-30 минути. За покриване: Разтопете шоколада по същия начин. Махнете от огъня и добавете мазнината. Охладете. Потопете охладените трюфели, като ги придържате с вилица. Поставете върху фолио. Украсете отгоре с ядки, захаросани плодове и др. Оставете в хладилника за най-малко 2 часа, за да се втвърди шоколадът.





Виж още от категория "Бонбони"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта