Зеленчукова яхния със скариди и кокос
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
3 с.л. масло
1,3 кг скариди, средно големи, обелени
2 с.л. лук, нарязан
2 с.л. зелена чушка, нарязана
2 домата, нарязани, обелени
225 г бамя, прясна или замразена
115 г скариди, сушени
2 ч настърган кокос
1 1/2 ч кипяща вода
2 с.л. маниока
1/3 ч зехтин
1/3 ч фъстъци, препечени, смлени
2 с.л. кориандър, пресен, нарязан
сол
бял пипер
Разтопете маслото в тиган на силен огън и добавите пресните скариди. Гответе се разбърква непрекъснато, докато станат непрозрачни и омекнат, около 3 минути. Извадете с решетъчна лъжица и заделете. Намалете огъня до средно-слаб; задушете лука в същия тиган, като се разбърква често, докато омекне, 5 минути. Добавете зелената чушка, доматите, бамята и сушените скариди. Разбъркайте. Изсипете кипящата вода върху кокоса. Смесете с маниоката (или 2 с.л. галета) Добавете в доматената смес. Гответе на слаб огън, докато бамята омекне, около 25 минути. Добавете заделените скариди към доматената смес; варете на средно-слаб огън, като се разбърква непрекъснато, докато скаридите се сгорещят. Прибавете зехтина, фъстъците и кориандъра. Подправете на вкус.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ