Регистрация

Портокалови трюфели с млечен шоколад

Автор:
Симона Кръстева
|
Дата:
07 Mar
|
Видяна:
842
Оцени рецептата

1/2 ч сметана за разбиване

680 г млечен шоколад, натрошен

2 с.л. несолено масло

1 1/2 ч.л. настъргана портокалова кора

неподсладено какао на прах

2 ч.л. твърда растителна мазнина

 

Постелете тава с фолио. Сложете сметаната да заври в тенджера. Намалете огъня до слаб. Добавете половината шоколад и разбъркайте енергично, докато се разтопи. Добавете маслото и портокаловата кора и разбъркайте. Охладете, докато шоколадовата смес се втвърди достатъчно, че да покрива лъжица, около 40 минути. Капнете по пълни супени лъжици от сместа върху подготвената тава, на разстояние една от друга. Охладете, докато почти се втвърди, но все още е гъвкаво, за около 30 минути. Оваляйте всяко в какао. Оформете на топка с ръце. Сложете в същата тава. Охладете до втвърдяване, около 1 час. Разтопете останалия шоколад с мазнината на водна баня, като разбърквате до гладкост. Отстранете от водата. Хванете 1 трюфел между палеца и показалеца; оваляйте в разтопения шоколад, така че да се покрие изцяло. Разклатете, за да отстраните излишния шоколад. Охладете до втвърдяване, около 1 час. Поръсете с какао и изтръскайте излишното.





Виж още от категория "Бонбони"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта