Регистрация

Елементарно панирано пилешко

Автор:
петя добрева
|
Дата:
24 Mar
|
Видяна:
978
Оцени рецептата

Това панирано пиле си правехме в студентските години, защото месото се намираше в магазина под блока, а спретването на питателна вечеря за двама отнемаше около 30 минути. Е, ако единият готви пилето, а другият - реже салатата.

Необходими продукти:

600-700 г пилешко месо - може гърди или бутчета; стига да няма кожа

сол и пипер на вкус

6 с.л. олио

1 яйце

8-10 с.л. брашно

зеленчуци за салата или друга гарнитура по желание

Начин на приготвяне:

Месото се обтрива със сол и пипер. Ако си харесвате още някаква подправка, може да сложите и от нея. Яйцето се разбива в купичка. В друга чиния се сипва част от брашното. Пилешкото месо се реже на големи парчета - фатмаци. Олиото се сгорещява в тиган. Взима се мръвка, овалва се в брашно, в яйце и пак в брашно. Пържи се двустранно до позлатяване. Това е всичко. После си сервирате с майонеза или кетчуп и зеленчуци и си хапвате сладичко.





Виж още от категория "Бързо и лесно"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта