Регистрация

Ябълков кекс с канела и джинджифил

Автор:
Биляна Еленкова
|
Дата:
28 Jul
|
Видяна:
918
Оцени рецептата

2 ч.ч. брашно

1/2 ч.ч. захар (или повече по желание)

2/3 ч.л. канела

2/3 ч.л. джинджифил

1 пакет бакпулвер

2 ябълки

1/2 ч.ч. ябълков сок

1 яйце

3 с.л. зехтин

малко вода при нужда

 

В купа с миксер се разбива яйцето и се добавя захарта. Бие се докато се получи блед крем. Налива се сока, разбива се отново. Захарта трябва да е напълно абсорбирана. След това се добавя пресятото брашно, като се вкарва постепенно. Следват подправките (канела и джиджифил) и бакпулвера. Разбива се. Добавя се мазнина. Разбива се отново. Ако сместа е прекалено гъста, се налива още ябълков сок или вода - трябва да се получи традиционното тесто за кексове.

Ябълките се обелват, почистват и рендосват. Вкарват се в тестото и вече се разбърква на ръка. Прехвърля се в намазнена и набрашнена форма за кекс или във формички за мъфини, покрити с хартиени чашки или отново намазнени и набрашнени. Пече се на 175 градуса. Ако е голям кекс, отнема около 50 минути. Мъфините се изпичат за 35 минути.

Можете да сервирате с топка сладолед или украса от пресни ябълки.





Виж още от категория "Десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта