Регистрация

Царевична супа с червена леща

Автор:
dobrinska
|
Дата:
06 Mar
|
Видяна:
886
Оцени рецептата

1 с.л. зехтин

2 ч лук, нарязан

1 ч.л. кимион

1 ч червена леща

5 ч вода

2 с.л. винен оцет

15 сушени домата, половинки, наситнени

1 средно голяма тиквичка, нарязана на тънки филийки

2 ч царевица, прясна или замразена

1 ч паста мидички или макарони, неварени

1 с.л. японско бяло мисо

щипка лют червен пипер

1 с.л. тамаринд

 

Сгорещете олиото в голям съд на умерен огън. Запържете лука и кимиона, докато лукът омекне и стане прозрачен. Добавете лещата, водата, оцета и сушените на слънце домати. Покрийте с капак и оставете да заври. Намалете огъня и оставете да къкри, като периодично се разбърква, докато лещата започне да се разпада, за около 15 минути. Добавете тиквичките и царевицата. Продължете да готвите, докато тиквичките омекнат. През това време сварете пастата според указанията на опаковката. Отцедете и добавете към супата. В малка купа, смесете мисото и 1/4 чаша бульон, докато се разтвори. Прибавете тази смес в супата, заедно с лютия пипер и тамаринда. Сервирайте веднага. 





Виж още от категория "Боб и зърнени храни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта