Регистрация

Телешко задушено със сос грейви

Автор:
Svetly Damianova
|
Дата:
09 Mar
|
Видяна:
1417
Оцени рецептата

1 пакет телешко филе

8 скилидки пресен чесън

1 1/2 ч.л. сол

1/2 ч.л. черен пипер

1/4 ч.л. червен пипер

олио за пържене 1 1/2 ч вода

1 голяма глава лук, нарязан

брашно вода 1 с.л. сос Уорчестър

1/4 ч доматен сок

Сол на вкус

 

Направете 8 цепки в месото на случайни интервали. Във всяка цепнатина се поставя по една цяла скилидка чесън и месото се намазва със смес от сол и черен пипер. Намажете леко дъното на тиган с олио. Запържете месото хубаво от всички страни. Добавете водата и лука, покрийте и оставете да къкри за 2 часа или до омекване. Когато се сготви, извадете месото в чиния и сгъстете соса с брашно, смесено с вода. Подправете соса с останалите съставки. Нарежете месото на филийки и поднесете със соса върху ориз. 





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта