Регистрация

Телешки сатай

Автор:
Vesela Momchilova
|
Дата:
04 Sep
|
Видяна:
1814
Оцени рецептата

225 г телешко филе, нарязано на дълги, тесни ленти

1/3 ч кокосово мляко

2 с.л. пресен кориандър, листа

3 с.л. захар

1 с.л. къри на прах

1/3 ч рибен сос

1 с.л. зехтин

 

В голяма купа смесете всички съставки за маринатата. Потопете всяко парче месо в соса и оставете настрана. Покрийте и оставете в хладилник за 15 мин. Набодете всяко парче месо върху шиш надлъжно. Изпечете на скара/грил в продължение на 5 минути от всяка страна или запържете в тиган. За да изпържете в тиган, намажете голям тиган с незалепващо покритие с кокосово мляко или остатъците от маринатата и запържете месото за 2-3 минути от всяка страна. Намажете с маринатата при обръщане. Поднесете с фъстъчен сос.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта