Регистрация

Телешки език със сос от стафиди

Автор:
marcheva
|
Дата:
10 Feb
|
Видяна:
1012
Оцени рецептата

1,5 кг телешки език

1 средно голяма глава лук, нарязан на кубчета

8 цели зърна черен пипер

1 ч.л. мащерка

Стръкчета магданоз

Листа целина

1 ч.л. сол

1 ч.л. пипер

За соса:

3/4 ч кафява захар

3 с.л. царевично нишесте

1/2 ч бульон от езика

1/4 ч оцет

1/2 ч стафиди

1 лимон, тънко нарязан

1 с.л. масло

 

За езика:

1. Поставете всички съставки (без тези за соса) в тенджера; добавете достатъчно вряща вода, колкото да покрие езика.

2. Покрийте и оставете да къкри около 3 часа, докато месото омекне.

3. Отцедете, заделете бульона.

4. Обелете кожата от езика.

5. Поднесете със соса.

За соса:

1. Смесете кафявата захар и царевичното нишесте в тенджера; прибавете заделения бульон и оцета постепенно; оставете да заври, като се разбърква непрекъснато.

2. Добавете стафидите, лимона и маслото.

3. Гответе, като разбърквате, докато стафидите се раздуят и сосът се сгъсти. 





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта