Телешка яхния със зеленчуци
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 с.л. растително масло
680 телешко, нарязано на малки кубчета
2 с.л. брашно
1 стрък праз, нарязан диагонално
1/2 ч телешки бульон
1 консерва (225 г) доматен сос
1 с.л. сос Уорчестър
1 ч.л. сушен босилек
3 моркова, нарязани диагонално
2 стръка целина, нарязани диагонално
1 ч замразен грах - размразен
сол и черен пипер
Сгорещете олиото в тенджера под налягане на средно висока температура. Добавете месото и се готви непокрито, като се обръща, докато добре покафенее, 6-8 мин. Добавете брашното и гответе 1 минута, като разбърквате. Прибавете праза, телешкия бульон, доматения сос, соса Уорчестър и босилека. Покрийте с капак и оставете да заври. Намалете огъня и оставете да къкри 10 мин. Освободете налягането от тенджерата, като я полеете със студена вода в мивката. Добавете морковите и целината. Кипнете на силен огън, докато започне да излиза пара. Намалете огъня и оставете да къкри в продължение на 5 минути. Освободете налягането от тенджерата и добавете граха. Добавете сол и черен пипер на вкус.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ