Регистрация

Телешка кайма с ориз по тексаски

Автор:
Victoria Bogdanova
|
Дата:
18 Mar
|
Видяна:
1768
Оцени рецептата

450 г телешка кайма

1 голяма глава лук, нарязан на тънки филийки

1 голяма зелена чушка, нарязана ситно

1 скилидка чесън, счукан

1 консерва 450 г задушени домати

3/4 ч ориз

2 1/2 ч.л. чили на прах

1 1/2 ч.л. сол

1/8 ч.л. пипер

225 г консерва доматен сос

1/4 ч настърган Чедър

 

1. Натрошете каймата в дълбок, топлоустойчив, неметален съд за готвене. Добавете лука, зелената чушка и чесъна.

2. Сгорещете, непокрито, в микровълновата фурна за 6 минути или докато месото покафенее. Разбърква се от време на време, за да се натроши каймата.

3. Добавете останалите съставки, с изключение на чедъра. Смесете хубаво.

4. Сгорещете, покрито, в микровълновата фурна за 7 минути.

5. Поръсете с чедър.

6. Сгорещете, непокрито, в микровълновата фурна за 1 1/2 минути или докато сиренето се разтопи.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта