Супа от телешка кайма със зеленчуци
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Необходими продукти:
500 г смляно телешко месо
400 г картофи
4 с.л. олио
2 литра вода
1 голям морков
1 глава лук
1 малка глава целина
200 мл консерва белени домати на кубчета в собствен сос
листата на 2 стръка целина
сол и пипер на вкус
2 скилидки чесън
Начин на приготвяне:
1. Кипнете 2 литра вода и щом заври, добавете каймата. Отпенете хубаво отделилата се кръв на няколко пъти след завирането.
2. Добавете нарязаните на малки кубчета картофи и оставете да се готви.
3. Рендосайте на едро целината. Моркова, лука и чесъна наситнете. Сгорещете олиото в тиган и запържете първо само лука и чесъна, а след като започнат леко да потъмняват, добавете и целината с моркова. Гответе докато морковените кубчета леко започнат да омекват. Залейте с доматите и кипнете. След това прехвърлете в супата.
4. Овкусете ястието със сол и пипер и варете докато картофите се сготвят.
5. Поднесете с поръска от наситнени листа целина.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ