Спанак с киноа - постно и вкусно
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Необходими продукти:
1 опаковка (125 г или там някъде) бейби листа спанак
80 г киноа
80 г маслини (без костилки)
2 домата
20 г рукола
2 с.л. каперси
50 г орехи или други ядки по избор
За соса:
1 с.л. мед
1 с.л. мека или медена горчица
2 с.л. лимонов сок
2 с.л. соев сос (светъл)
2 с.л. зехтин (Студено пресован)
Начин на приготвяне:
Киноата сварете на умерен огън, като добавите семенцата, измити в цедка след кипването на водата. Варете докато се разпукат - около 12-16 минути. След това отцедете и оставете топлината да изпари влагата от тях.
Измийте добре спанака и руколата, отцедете добре листенцата от водата и разпределете в две салатени чинии. Добавете киноата и разбъркайте. Отгоре нарежете маслините. Обелете доматите и нарежете върху салатата. Добавете каперсите.
Пригответе соса като смесите продуктите за него и разбъркате хубаво. Ако е прекалено гъст, добавете 1 с.л. вряла вода. Залейте непосредствено преди поднасяне със соса и поръсете със запечени на сух тиган и нарязани на едро ядки.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ