Снежни шапчици
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
3 белтъка
1 ч.л. винен камък
3/4 ч захар
1/2 ч.л. ванилия
1 ч полусладък шоколад, натрошен
60 г бял шоколад, натрошен
Загрейте фурната до 100ºС.
Сложете восъчна хартия в голяма тава. В малка купа разбийте на пяна белтъците с винения камък. Добавете захарта, по 1 с.л. наведнъж, като разбивате добре след всяко добавяне. Разбийте на сняг. Добавете ванилията и разбийте за 1 минута. Добавете шоколада. Капнете с лъжица от сместа на разстояние една от друга в приготвената тава. Пече се 2 часа или докато целувките изсъхнат напълно, но без да покафенеят. Изключете огъня. Оставете в затворената фурна за 3-4 часа или докато изсъхнат напълно. Извадете от фурната. Охлажда се напълно. Внимателно отстранете от пергамента. Разтопете белия шоколад на водна баня. Разбърквайте непрекъснато, докато се разтопи. Потопете върха на всяка целувка в шоколад. Поставете върху восъчна хартия, за да изсъхне. Съхранявайте при стайна температура в плътно покрити контейнери.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ