Регистрация

Снежни шапчици

Автор:
Биляна Еленкова
|
Дата:
10 Mar
|
Видяна:
896
Оцени рецептата

3 белтъка

1 ч.л. винен камък

3/4 ч захар

1/2 ч.л. ванилия

1 ч полусладък шоколад, натрошен

60 г бял шоколад, натрошен

 

Загрейте фурната до 100ºС.

Сложете восъчна хартия в голяма тава. В малка купа разбийте на пяна белтъците с винения камък. Добавете захарта, по 1 с.л. наведнъж, като разбивате добре след всяко добавяне. Разбийте на сняг. Добавете ванилията и разбийте за 1 минута. Добавете шоколада. Капнете с лъжица от сместа на разстояние една от друга в приготвената тава. Пече се 2 часа или докато целувките изсъхнат напълно, но без да покафенеят. Изключете огъня. Оставете в затворената фурна за 3-4 часа или докато изсъхнат напълно. Извадете от фурната. Охлажда се напълно. Внимателно отстранете от пергамента. Разтопете белия шоколад на водна баня. Разбърквайте непрекъснато, докато се разтопи. Потопете върха на всяка целувка в шоколад. Поставете върху восъчна хартия, за да изсъхне. Съхранявайте при стайна температура в плътно покрити контейнери.





Виж още от категория "Курабийки"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта