Слепени сладки с фъстъчено масло и шоколад
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1/2 ч бонбонки с фъстъчено масло, натрошени
3 с.л. масло или маргарин, плюс
1/2 ч масло или маргарин, меко и разделено
1 1/4 ч захар, разделени
1/4 ч светъл царевичен сироп
1 яйце
1 ч.л. ванилов екстракт
2 ч плюс
2 с.л. брашно, разделени
2 ч.л. сода за хляб
1/4 ч.л. сол
1/2 ч какао
5 с.л. масло или маргарин, разтопено
допълнително захар
24 големи бонбона маршмалоу
Загрейте фурната до 180ºС.
В малка тенджера на много слаб огън, разтопете натрошените бонбонки с фъстъчено масло и 3 с.л. масло, омекотено. Свалете от огъня и охладете леко. В голяма купа разбийте с миксер останалата 1/2 чаша меко масло и 1 чаена чаша захар до побеляване. Добавете царевичния сироп, яйцата и ванилията и разбийте добре. Смесете 2 ч брашно, содата и солта; добавете ги при сместа с маслото и се разбърква добре. Заделете 1 1/4 чаша тесто и се поставя в малка купа; с дървена лъжица, добавете оставащите 2 супени лъжици брашно и сместа с фъстъчено масло. Смесете какаото, останалата 1/4 чаша захар и разтопеното масло в останалото тесто. Оставете и двете в хладилника за 5-10 мин. Оформете топчици от по 3 см и от двете теста и оваляйте в допълнително захар. Сложете в тавичка. Пече се 10-11 минути до стягане. Охладете леко и прехвърлете върху решетка. Охлажда се напълно. Сложете по 1 бонбон откъм плоската страна на шоколадовите бисквитки. Сложете в микровълновата фурна, за да омекне бонбонът и покрийте с маслена бисквитка, като притиснете леко, за да се слепи. Повторете с останалите продукти. Сервирайте веднага.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ