Свинска пържола със заливка от маслен сос
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Обичам тази рецепта, когато ми се хапва домашно направена сочна мръвка. Става за броени минути и е мнооого вкусно. Сосчето е истинският овкусител и тънката част в рецептата. Съветвам да се спрете на щедри сочни вратни пържоли с кост. Не правете този грях да начуквате месото!
Необходими продукти:
2 големи свински пържоли
50 г масло
1/3 ч.л. горчица
1 с.л. соев сос
1 с.л. лимонов сок
4-6 скилидки чесън
сол и пипер
кимион
1/2 ч.л. лют сос по желание
Начин на приготвяне:
Мръвките обтрийте със сол и пипер. Сложете ги да се запекат двустранно на леко намаслен наребрен тиган, без да го похлупвате с капак - примирете се с пръскането и цвърченето им. Печете до желаната готовност. Аз лично ги харесвам мидиъм - с типичната сочност в средата. Отнема около 3:30 минути от страна на умерен към силен огън.
Докато пържолите се пекат, направете соса. Нарежете маслото на кубчета в малка метална чашка и сложете на слаб огън на котлона. Подгрейте колкото да се разтопи маслото, но без да се пържи или да зацвърчава. Махнете от огъня. Добавете 1/2 ч.л. кимион, соевия сос, лимоновия сок и стрития на паста чесън. Вкарайте и горчицата и лют сос по желание и разбъркайте до хомогенност.
Готовите пържоли поднесете със соса, като всеки сам си залее месото колкото му е вкусно. Ако ви остане от сосчето на финала - отопете го с малко хлебче - страхотно е.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ